Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Sportistët që përfitojnë bursa si Shpresa Olimpike dhe Paraolimpike nga MKRS për vitin 2017

16.08.2017 15:53:02

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës në mbledhjen e mbajtur më 29 dhjetor 2016, ka përzgjedhur 10 sportistët që do të përfitojnëbursa si Shpresë Olimpike dhe Paraolimpike nga Ministria për Kulturë,Rini e Sport, bazuar në Rregulloren Nr.03/2013.

Bordi u bazua në rezultatet e sportistëve të arritura gjatë vitit 2016 në vend dhe në arenën ndërkombëtare.

Sportistët do të përfitojnë nga 150 euro në muaj, gjatë tërë vitit 2017.

10 sportistët që përfitojnë bursa
1.    Distria Krasniqi        Xhudo
2.    Donjeta Sadiku        Boks
3.    Orges Arifi               Karate
4.    Akil Gjakova            Xhudo
5.    Nexhat Sahiti           Shenjëtari
6.    Vijona Kryeziu          Atletikë
7.    Melisa Zhdrella         Not
8.    Drilon Syla               Mundje
9.    Leart Osmanaj         Atletikë
10.    Era Janjeva            Pingpong


 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0