Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

BE i KOK-ut përzgjodhi 10 bursistët për Shpresa Olimpike 2018

10.01.2018 12:47:06

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës ka bërë përzgjedhjen e 10 sportistëve të rinj, që do të përfitojnë bursa si Shpresa Olimpike dhe Paraolimpike nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport, bazuar në Rregulloren nr.03/2013.
Bordi u bazua në rezultatet e sportistëve të arritura gjatë vitit 2017 në vend dhe në arenën ndërkombëtare dhe sipas Rregullores nr. 03/2013 rekomandon MKRS-në për dhënie të bursave.
Sportistët do të përfitojnë nga 150 euro në muaj, gjatë tërë vitit 2018.

10 sportistët që do të përfitojnë bursa si shpresa olimpike 2018
1. Laura Fazliu - Xhudo
2. Shpat Zekaj - Xhudo
3. Yll Cenaj - Karate
4. Drilon Syla – Mundje
5. Shpejtim Bajoku - Boks
6. Erdonis Maliqi – Boks
7. Faton Shurdhaj – Skitari
8. Leart Osmanaj – Atletikë
9. Kreshnik Mahmuti - Pingpong
10. Drenis Mala – Shigjetari
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0