Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Leter Ngushellimi KOE per Peter Tallberg

21.05.2015 15:44:07

I dashur President Bach,Të dashur miq të familjes KOE, 

Me trishtim të thellë mora lajmin për vdekjen e Peter Tallberg, anëtar I KOE dhe pesë herë Olimpist I garave me vela, një Olimpist në të gjitha kuptimet. Ai do të na mungojë.

Disa vite më parë pata mundësinë për ta takuar dhe folëm për Kosovën. Tani që vizioni që atëherë ndamë është bërë realitet, humbja e një personaliteti siç ishte Peter, është ndjerë shumë më shumë, pasi ne do të dëshironim të festonim sukseset, të cilat i mundësuam së bashku.

Është e vështirë të kesh përgjegjësinë të shkruash këtë mesazh, se puna e tij, shëmbulli i tij, kontributi i tij dhe trashëgimnia e tij qëndrojnë para nesh, të lartësuara nga jeta fisnike që ai bëri dhe shëmbulli i madh që ai dha duke u kujdesur për atletët dhe sportin e pastër në përgjithësi.

Ne e përshëndesim jetën e tij dhe sukseset e ti, njësoj siç inspirohemi në misionin që duhet të përmbushim në jetë.

U prehtë në paqe dhe brezat që do të vijnë, të ndjejnë dhe të kuptojnë se si është jetuar një trashëgimni dhe të kalojnë traditën në brezat që do të vijnë.

Me keqardhje të thellë dhe me respekt,

Në emër të Komitetit Olimpik të Kosovës,

Besim Hasani

President

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0
Rezultatet e Ekipit Olimpik të Kosovës në Lojërat Olimpike për të rinj, Buenos Aires 2018