Media sponsor

Pyeong Chang 2018 - Lojërat Olimpike Dimërore

Hapja 09.02.2018 12:00

Tarragona 2018 - Lojërat Mesdhetare

Hapja 22.06.2018 20:30

Buenos Aires 2018 - Lojërat Olimpike Verore për të rinj

Hapja 06.10.2018 10:00

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Leter Ngushellimi per NOC Finlande

21.05.2015 16:28:33

I dashur Z. Nieminen

I dashur Z. Japisson 

Të dashur miq të familjes së NOC Finlandë, 

Me trishtim të thellë mora lajmin për vdekjen e Peter Tallberg, anëtar I KOE dhe pesë herë Olimpist I garave me vela, një Olimpist në të gjitha kuptimet. Ai do të na mungojë.  

Disa vite më parë pata mundësinë për ta takuar dhe folëm për Kosovën. Tani që vizioni që atëherë ndamë është bërë realitet, humbja e një personaliteti siç ishte Peter, është ndjerë shumë më shumë, pasi ne do të dëshironim të festonim sukseset, të cilat i mundësuam së bashku. Ai nuk mundi të merrte pjesë në Sesionin e 127 të KOE në Monte Karlo dhe më vjen keq që nuk mundëm të festojmë ato kohë njohjen me të drejta të plota të Kosovës në KOE. 

Peter Tallberg dhe tradita familjare në sport, dhe shumë sportet që ai përfaqësoi për Finlandën janë dëshmitar I ekselencës dhe trashëgimnisë së tributeve.  

 Është e vështirë të kesh përgjegjësinë të shkruash këtë mesazh, se puna e tij, shëmbulli i tij, kontributi i tij dhe trashëgimnia e tij qëndrojnë para nesh, të lartësuara nga jeta fisnike që ai bëri dhe shëmbulli i madh që ai dha duke u kujdesur për atletët dhe sportin e pastër në përgjithësi.

 Ne e përshëndesim jetën e tij dhe sukseset e ti, njësoj siç inspirohemi në misionin që duhet të përmbushim në jetë.

U prehtë në paqe dhe brezat që do të vijnë, të ndjejnë dhe të kuptojnë se si është jetuar një trashëgimni dhe të kalojnë traditën në brezat që do të vijnë.  

Me keqardhje të thellë dhe me respekt,

Në emër të Komitetit Olimpik të Kosovës,

Besim Hasani

President

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0