Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Asambleja Solemne e KOK e organizuar me rastin e njevjetorit te njohjes se KOK nga BE i KON

24.10.2015 11:43:18

BE i KON me 22 Tetor 2014 pranoi Komitetin Olimpik te Kosoves me te drejta te perkohshme dhe i rekomandoj Sesionit te 127 te KON ta njoh Komitetin Olimpik te Kosoves me te drejta te plota! Kjo dite dhe ky vendim eshte historik per sportin e Kosoves sepse hapi rrugen per njohjen e KOK me te drejta te plota dhe lehtesoj pranimin e te gjitha Federatave Kombetae te Kosoves te njihen nga Federatat Nderkombetare perkatese! Ne Monaco, me 9 Dhjetor 2014 Sesioni me vota unanime, pa asnje abstenim dhe pa asnje vote kunder pranoi Komitetin Olimpik te Kosoves me te drejta te plota dhe me kete njohje KON numeron 205 Komitet Olimpike Nderkombetare!
Per te shenuar kete dite te vecante dhe per te falednderuar drejtuesit e sportit qe per 23 vite kontribuan pa lursyer asgje per realizimin e kesaj endrre sublime, BE KOK ne bashekepunim me Federaten e sporteve dhe DSK, ne bashkepunim me Federatat kombetare te degeve sportive dhe me Shoqaten e Gazetareve Sportiv te Kosoves perzgjodhen me te miret e me te mireve nga drejtuesit d sportdve qe kishin lene gjurme neper ciklet olimpike nga viti 1992 deri me sot!
KOK edhe ne vitet ne vijim do te shenoj kete dite dhe do te falenderoj edhe kategorite tjera qe ne menyre te drejteperdrejte apo terthorazi ndikuan ne mevetsimin, perhapjen, zhvillimin, avansimin dhe anetarsimin e FK ne FN dhe ne njohjen e KOK nga KON. Te tille jane sportistet dhe trajneret me rezultate mahnitese, referet e zyrtaret tjere si dhe personalitetet nderkombetare!

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0