Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Kosova Konfirmohet Si Anëtare Me Të Drejta Të Plota e Shoqatës Së Komiteteve Kombëtare Olimpike.

30.10.2015 16:37:20

Kosova është konfirmuar zyrtarisht si anëtari i 205-të i Shoqatës së Komiteteve Olimpike Kombëtare (ANOC) gjatë Asamblesë së Përgjithshme të mbajtur në Washington në datë 29 Tetor 2015. 

Kosova, Republika Ballkanase e cila ka shpallur pavarësinë nga Serbia në vitin 2008 e ndjekur nga vite konfliktesh, u pranua provizorisht në ANOC vjet, gjatë takimit të fundit në Bangkok. 

Pas këtij vendimi, u ndoq nga vendimi tjetër i rëndësishëm i Bordit Ekzekutiv i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, njohjen e Komitetit Olimpik të Kosovës (KOC) Tetorin që shkoi me të drejta të plota. 

Pranimi i Komitetit Olimpik të Kosovës u miratua unanimisht, përpara se të merrte urimet nga Presidenti i Bordit Presidenti Sheikh Ahmad Al-Fahad Al-Sabah dhe homologu Thomas Bach. 

 Në fjalimin pasues pas pranimit në ANOC, Presidenti i KOK Besim Hasani vlerësoi ata që bënë të mundur njohjen dhe premtoi që nuk do të zhgënjehen.

“Presidenti Bach, ju keni shprehur që shpresoni që medaljen e parë Olimpike të Kosovës ta dorëzoni personalisht” tha ai. 

 “Ne do të jemi të përgatitur për ta kthyer në realitet këtë dëshirë sepse do ta fitojmë një të tillë.”

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0