Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Ekipi Olimpik u prit nga kryeministri Mustafa

01.08.2016 21:38:05

Ekipi Olimpik i Kosovës, i kryesuar nga presidenti i Komitetit Olimpik, Besim Hasani është pritur sot nga Kryeministri i Republikës së Kosovës, Isa Mustafa, disa dorë para nisjes për në Rio.


 
Me poshtë po ju sjellim pjesë nga fjalimet e presidentit Hasani, kryeministrit Mustafa dhe notares që do të marrë pjesë në Lojërat Olimpike, Rita Zeqiri:


 
Presidenti Hasani:


 
Ndjehemi jashtëzakonisht mirë kur institucionet shtetërore të Kosovës na mbështesin në mënyrë të fuqishme, një mbështetje e cila e ka edhe të kaluarën edhe të tashmen, por shpresoj se edhe në të ardhmen duhet t’i bashkërendisim të gjitha aktivitetet, në mënyrë që sa më lehtë ta plotësojmë edhe Misionin që e ka Komiteti Olimpik i Kosovës dhe aspiratat e sportistëve dhe të trajnerëve të Kosovës.

Ne do të nisemi për në Rio pas përgatitjeve të mira edhe në aspektin fizik, dhe në aspektin teknik. Ka qenë një strategji e mirëfilltë, por besoj që përgatitja është edhe në aspektin psikologjik dhe shpirtëror, sepse e tërë Kosova po na mbështet, nisur nga ju, që e udhëhiqni Qeverinë e Kosovës, por edhe nga Presidenca, Parlamenti. Ndjehemi mirë, dhe obligimet tona po shtohen karshi kësaj mbështetje. Unë jam i bindur se këto përgatitje që janë bërë të përbashkëta, me mbështetjen tuaj dhe me  ekspertizën e trajnerëve, vullnetin e çeliktë të sportistëve, do të kulmojnë me një paraqitje të dinjitetshme në Lojërat Olimpike në Rio 2016.


 

 

 
Kryeministri Mustafa:


 
Unë kam kënaqësi të veçantë që si kryeministër të takohem me juve sot para nisjes në Lojërat Olimpike. Mendoj se për neve është një moment historik pjesëmarrja jonë si shtet me simbolet tona shtetërore, dhe para së gjithash me të rinjtë tanë në Lojërat Olimpike Botërore. Është një shans e veçantë që ne ta prezantojmë vendin atje,  të shprehim cilësitë tona sportive, kulturën tonë, por edhe vendin tonë si shtet i ri.

Vlerësoj lart punën e Komitetit Olimpik me gjithë atë që ka bërë për të arritur këtu ku jemi, punën e Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit, e cila po ashtu ka treguar një kujdes të veçantë në zhvillimin e sporteve dhe në përkrahjen e sporteve, edhe në pikëpamje të legjislacionit, edhe në pikëpamje organizative, edhe në pikëpamje menaxhuese, por edhe në pikëpamje të përkrahjes financiare, të ndërtimit të infrastrukturës sportive për të cilën ne kemi nevojë tani ta bëjmë në të gjitha fushat, veçmas pas pranimit tonë në UEFA dhe FIFA, dhe mendoj se ne të gjithë e kemi përjetuar shumë atë sukses, jo vetëm ne që tani merremi me menaxhimin e institucioneve shtetërore, por të gjithë qytetarët e Republikës së Kosovës në tërësi. Ju do të keni vëmendjen tonë të madhe, do të keni përkrahjen tonë të madhe atje, të gjithëve, edhe të Qeverisë edhe të qytetarëve të Republikës së Kosovës.


 
Unë dëshiroj që sot t’iu uroj një nismë të mbarë, t’iu uroj një nismë të mbarë, t’iu uroj suksese, dhe po ashtu të shpreh gatishmërinë tonë si qeveri që ne te përkrahim maksimalisht, që ne të mos interferojmë në sport dhe në organizmin e sporteve, por ajo që është obligim i yni, në pikëpamje të infrastrukturës, në pikëpamje të legjislacionit, ta bëjmë, në mënyrë që të rinjtë tanë të shprehin dhe të realizojnë vlerat e tyre sportive dhe Komitetit Olimpik si organi më i lartë po ashtu të realizoj objektivat të cilat i ka shumë të drejta dhe i ka shumë pozitive.


 

 
Rita Zeqiri:


 
Sot do të nisemi në Rio për debutimin tonë historik. Është kënaqësi dhe nder shumë i madh arritja deri këtu, kështu që besoj që për të gjithë ne sportistët që do ta prezantojmë Kosovën është nder dhe kënaqësi, dhe shpresojmë për një debutim të suksesshëm, dhe uroj që njëri prej sportistëve që ka normë olimpike, Nora dhe Majlinda, të stolisen me medalje, ndërsa sportistëve tjerë ju uroj paraqitje të dinjitetshme për shtetin tonë.

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0