Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

KOK-u merr mbështetje nga SO i KON-it për 11 federata

22.07.2017 16:16:48

Komiteti Olimpik i Kosovës ka marrë mbështetje nga Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, në lidhje me aplikimin për trajnimin e trajnerëve.
KOK gjatë këtij viti do të organizojë trajnimin për trajnerë për 11 federata të ndryshme.
Aplikimi është bërë për Federatat e Çiklizmit, Notit, Atletikës, Shigjetarisë, Karatesë, Volejbollit, Taekwondos, Xhudos, Boksit dhe Basketbollit, të cilat kanë marrë përgjigjen pozitive nga SO i KON-it, njësoj si Federata e Pingpongut e Kosovës, që kishte aplikuar më herët.
Vitin e kaluar, nëpërmjet KOK-ut, gjashtë federata: baskebolli, xhudo, gjimnastika, boksi, mundja dhe pentatloni modern, kanë mbajtur trajnimin bazik.
SO i KON-it zakonisht mundëson mbajtjen e dy trajnimeve brenda një viti, por këtë herë KOK-ut i është mundësuar të mbajë 11 sosh.
KOK me planin strategjik, krahas ngritjes së kapaciteteve të administatorëve të sportit, në fokus i ka edhe trajnerët dhe sportistët, të cilët janë prioritete strategjike.


 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0