Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Fillon trajnimi për trajnerët e Federatës së Boksit të Kosovës

11.08.2017 11:57:59

Organizuar nga Komiteti Olimpik i Kosovës ka filluar kursi për trajnimin e trajnerëve të Federatës së Boksit të Kosovës (FBOX).
Dhjetëra trajnerë i janë përgjigjur pozitivisht ftesës së FBOXK, në trajnimin që po mbahet në Hotel Sirius në Prishtinë.
Mirëseardhje atyre ju uruan kryetari i FBOXK-s, Ramadan Selimi, i cili është autorizuar nga KOK-u për të monitoruar kursin, si dhe sekretari i përgjithshëm, Mehmet Bogujevci.
Ligjërues do të jetë eksperti ndërkombëtar nga Bullgaria, Mihal Takov, i cili u shpreh i lumtur që për herë të dytë do të ligjërojë në Kosovë.
 “Jam i kënaqur që me ndihmën e Komitetit Olimpik të Kosovës, Federatës së Boksit të Kosovës, Federatën e Boksit të Evropës (EUBC) dhe Botës (AIBA), unë jam përzgjedhur të vijë dhe të ligjërojë sërish këtu. Këtu ka trajnerë të rinj që duan të mësojnë gjëra të reja. Nëse ka trajnerë të mirë do të ketë edhe boksierë dhe boksiere të suksesshme. Unë do të ligjëroj edhe për grupmosha të reja”, tha Takov për faqen zyrtare të KOK-ut, “noc-kosovo.org”.
FBOXK kishte vijuar të njëjtin trajnim bazik edhe vitin e kaluar, të organizuar po ashtu nga KOK-u, por këtë herë kanë kërkuar që trajnimin ta bëjnë me trajnerë të tjerë.
Deri në fund të vitit, KOK-u do të organizojë edhe trajnimet për Federatat e Çiklizmit, Notit, Atletikës, Shigjetarisë, Karatesë, Volejbollit, Taekwondos, Xhudos, Pingpongut dhe Basketbollit.
Organizimi i kurseve mbështetet nga Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0