Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

KOK-u ndanë 19 bursa olimpike për sportistët e Kosovës

13.09.2017 18:08:02

Komiteti Olimpik i Kosovës do të ndajë 19 bursa olimpike "Tokyo 2020" për sportistët që do të përfitojnë nga Solidariteti Olimpik (SO) i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON).Muaj më parë, Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, kishte përzgjedhur sportistët të cilët do të përfitojnë bursa, dhe të cilëve iu prin kampionia olimpike, Majlinda Kelmendi. KOK-u ka marrë konfirmimin nga SO i KON dhe ka caktuar datën 21 tetor 2017 për të nënshkruar kontratat me sportistët. Nënshkrimi i kontratave do të koinçidojë me tre vjetorin e pranimit të Komitetit Olimpik të Kosovës në Komitetin Olimpik Ndërkombëtar.Solidariteti Olimpik jep bursa në vlerë 6 mijë dollarë për çdo muaj, kurse Komiteti Olimpik i Kosovës do të kontribuojë me 1100 dollarë në muaj.

Muaj më parë, KOK-u ka ndarë bursa olimpike edhe për tre sportistë për Lojërat Olimpike Dimërore “PyeongChang2018”.


Lista e përfituesve për bursat olimpike "Tokyo 2020"
Majlinda Kelmendi (xhudo)   1 mijë dollarë
Nora Gjakova    (xhudo)       700 dollarë
Herolind Nishevci (karate)     600 dollarë
Distria Krasniqi    (xhudo)     500 dollarë
Donjeta Sadiku    (boks)      500 dollarë
Orges Arifi    (karate)          350
Alvin Karaqi    (karate)        350   
Akil Gjakova    (xhudo)       350
Loriana Kuka (xhudo)         250
Musa Hajdari (atletikë)        250
Astrit Kryeziu (atletikë)        250
Vijona Kryeziu  (atletikë)    250
Urata Rama (shenjëtari)    250
Dasar Xhanbazi (not)        250
Flaka Pruthi (not)             250
Atdhe Luzhnica (shigjetari) 250   
Edon Shala (mundje)        250
Fortesa Orana (karate)       250
Drilon Ibrahimi (shenjëtari)  250


 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0