Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Sot fillon niveli i dytë i trajnimit për trajnerë të xhudos

02.10.2017 09:45:51

Komiteti Olimpik i Kosovës do të vazhdojë me organizimin e trajnimeve për trajnerë, që këtë herë mbahet për Federatën e Xhudos së Kosovës. Trajnimi mbahet në Palestrën e xhudos në Pejë dhe fillon sot në ora 15:00, ndërsa zgjatë deri më 9 tetor 2017. Ligjërues do të jetë eksperti ndërkombëtar nga Kroacia, z.Tomislav Marinajoviç.
Federata e Xhudos së Kosovës, do të vijojë nivelin e dytë të trajnimit, pasi nivelin e parë e kanë kryer vitin e kaluar.
Ky është trajnimi i tretë këtë vit që organizohet nga Komiteti Olimpik i Kosovës në mbështetje të Solidaritetit Olimpik të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, për ciklin olimpik, 2017 - 2020.
Javë më parë, trajnimi u mbajt për Federatën e Boksit të Kosovës dhe atë të Volejbollit. Deri në fund të vitit, KOK do të organizojë 11 trajnime për federata të ndryshme.
Federata e Xhudos së Kosovës të dielën përfundoi me sukses edhe kursin bazik për administratorë të sportit, në të cilin u çertifikuan zyrtarë të federatës, të klubeve, trajnerë e xhudistë.

 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0