Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Sot mbahet mbledhja e 11-të e BE të KOK-ut, pritet të shqyrtohen pika të shumta të Rendit të Ditës

13.11.2017 16:10:40

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës do të mbajë sot (e hënë) mbledhjen e 11-të të saj për këtë vit.
Në Rendin e Ditës, janë pika të shumta të cilat do të shqyrtohen.

Ndër pikat më të rëndësishme janë:
-    Gala mbrëmja për tre vjetorin e pranimit të KOK-ut në KON dhe njëherit 25-vjetori i themelimit të Komitetit Olimpik të Kosovës, ku pritet të marrin pjesë figura të shquara të sportit botëror.
-    Kërkesa e Federatës Skitare të Kosovës për dërgimin e sportistëve në përgatitje për Lojërat Olimpike Dimërore PyeongChang 2018.
-    Përgatitjet për Asamblenë e Punës
-    Përgatitja e planit të punës (objektivat strategjike) së KOK-ut për vitin 2018
-    Përgatitja e planit financiar të KOK-ut për vitin 2018
-    Përgatitjet për konferencën “Barazia Gjinore dhe Diversiteti”, që do të mbahet më 21 nëntor në Prishtinë.
-    Pjesëmarrja e KOK-ut në Asamblenë Zgjedhore të Komitetit Olimpik Evropian (KOE), që mbahet në Zagreb, më 23-26 nëntor 2017.
-    Pëlqimi për nënshkrimin e kontratës së përbashkët me Turkish Airlines për lehtësira financiare për të gjithë Lëvizjen Olimpike sportive në Kosovë.

-    Kërkesa nga Federata e Xhudos së Kosovës për rekomandimin në MKRS për medaljet e fituara të Distria Krasniqit (e artë) dhe Akil Gjakovës (i argjendtë) në Kampionatin Evropian U-23, si dhe trajnerëve të tyre.

-    Kërkesa e Federatës së Bodybuildingut dhe Fitnesit të Kosovës, në lidhje me rekomandimin për medaljen e argjendtë të fituar nga sportisti Jetmir Goqi në Kampionatin Botëror IFBB, si dhe trajnerit të tij.

Krahas tyre, pritet të shqyrtohen edhe shumë pika tjera të Rendit të Ditës.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0