Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

TOKJO – Qyteti fitues i Lojrave Olimpike Verore 2020

17.09.2013 13:50:47

Tokjo eshte qyteti qe do te prese Lojrat Olimpike Verore 2020. Vendimi eshte marre sot nga anetaret e IOC te cilet kane votuar ndermjet tre qyteteve kandidate: Madriti, Stambolli dhe Tokjo.
Votimi ka kaluar ne disa raunde. Fillimisht ne raundin e pare te votimit qyetetet kandidate jane renditur: Tokjo 42 vota, Stambolli 26 dhe Madriti 26 vota. Votimi ka vijuar midis Stambollit dhe Madritit per te percaktuar se cili nga qytetet kandidate do kaloje ne raundin final. Stambolli ka fituar ndaj Madritit me nje diference prej 4 votash. Megjithate Tokjo ka qene fituese duke marre 60 vota e ndjekur nga Stambolli me 36 vota ne raundin final.

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0