Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Mbyllet me sukses seria e 24 kurseve për administratorë të sportit – sot u çertifikua basketbolli

24.12.2017 21:29:17

Ka përfunduar seria prej 14 kurseve bazike për administratorë të sportit, të organizuara gjatë këtij viti nga Komiteti Olimpik i Kosovës, në mbështetje të Solidaritetit Olimpik të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.

Pas tri ditësh ligjëratash, sot u çertifikuan administratorët e Federatës së Basketbollit të Kosovës, ku pjesëmarrës ishin edhe administratorët e klubeve të kësaj federate.

Ligjërues ishin: z.Besim Hasani, drejtor i programit për kurse/SO-KON, z. Ibër Alaj, MEMOS 19, SO-KON/drejtor programi, znj.Elda Gjoka, drejtoreshë e kursit kombëtar, IOC-OS, kurse të ftuar ishin edhe: znj. Shqipe Bajçinca Brestovci, Dr. e Shkencave të Kulturës Fizike dhe Sportit, si dhe z. Fitim Arifi, menaxher në Departamentin e Sportit në MKRS.

Presidenti i KOK-ut, z. Besim Hasani, vlerësoi lartë organizimin e këtyre kurseve, si dhe pjesëmarrjen dhe ngritjen e kapaciteteve të administratorëve, derisa paralajmëroi kurse tjera edhe në vitin 2018.

Vijues i ligjëratave ishte edhe ish-basketbollisti i mirënjohur, Naim Hajrizi, tani zyrtar i KB Trepça. Atij i kishte bërë përshtypje plani strategjik, të cilin tha se duhet ta aplikojnë edhe në klube.

Kurset u mbajtën në Hotel Sirius në Prishtinë, të cilët janë sponsorë të KOK-ut.

Të premten, trajnerët e Federatës së Basketbollit të Kosovës, u çertifikuan në kursin për trajnerë – niveli i dytë, i cili u organizua po ashtu nga KOK-u.

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0