Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

KOMUNIKATE / INFORMATE NGA MBLEDHJA E BE te KOK, e mbajtur me 24.10.2013

24.10.2013 16:01:18

1.    U vleresua larte puna  e Komisionit dhe e BE te KOK ne perilimin e Kritereve per Kategorizimin e Sporteve Ky draft dokument ju ka derguar MKRS per sygjerimet eventuale e pastaj do t’ju dergohet Federatave sportive te Kosoves. U kerkua nga Komisioni perkates qe te vazhdoj punen ne perpilimin e Kritereve per Kategorizimin e Sportisteve, Trajnereve dhe Drejtuesve te Sportit. Nisur nga fakti se puna ne keto dokumente kerkon ekspertize dhe njohuri te larta, u ritheksua se e tere perberja  e Komisionit do te shperblehet ne menyre retroaktive pasi ti barten mjetet finasiare KOK.
2.    Anetaret e BE te KOK u informuan per udhetimet zyrtare te Presidentit te KOK. Ato u vleresuan si te dobishme mirepo u sygjerua domosdoshmeria qe krahas Presidentit ne udhetime zyrtare te marrin pjese edhe anetaret e tjere te BE te KOK
3.    BE i KOK shqyrtoj rezultatin e arritur te xhudistes Distria Kransiqi te arritur ne Kampionatin Evropian per Junior te mbajtur ne Sarajeve prej 20-22 Shtator 2013 dhe bazuar ne Ligjin per sport dhe Aktet nenligjore i rekomandon MKRS/DS per shperblimin e saj me 2000 euro dhe trajnerit te saj Driton Kukes me 1.000 euro. Duke pergezuar Dsitrie Karsniqin, trajnerin e saj dhe tere ekipin e FXHK, BE i KOK vendosi te organizoj nje pritje te vecante ne KOK per FXHK dhe fituesit e medaljeve gjate ketij viti, pas kethimit te tyre nga Kampionati Boteror per Junior qe aktualisht eshte duke u mbajtur ne Lubjane. BE i KOK ju deshiron suksese dhe shprehe bindjen se do t’na perfaqesojne ne menyre te dinjiteteshme!
4.    Kerkesa per shperblim sipas akteve nenligjore e Sadik Feratit, mundes, fitues i medaljes se arte ne Kampionatin Boteror te Mundjes per Kadete te mbajtur ne Kanade ne vitin 1991 u vendos mos ti dergohet MKRS/DS si rekomandim per shperblim me arsyetimin se shperblimet jane te parapara vetem per Junior dhe Senior.
5.    BE i KOK formoj Keshillin tre anetaresh ne perberje:Besim Hasani, Shqipe Zogiani dhe Nezir Rama qe te ndermarre hapat e nevojshem per rikonsolidimin e Federates se Lundrimit pasi Kryetari i Federates perkatese dhe shume anetar te BE dhe et Asamblese jane jashte vendit ose jane te pasiviz
6.    U shqyrtua kerkesa e disa klubeve te taekvondos qe nuk jane te anetarsuar ne Federaten e Taekvondos se Kosoves dhe BE i KOK vendosi qe, se pari te perfundoj epilogu i kallezimit te tyre penal ne Prokurorine Publike ne Prishtine.
7.    BE i KOK mirepriti viziten e paralajmeruar te Presidentit te KOKSH z. Viran Bezhani dhe Sekretarit te Pergjithshem z. Stavri Bello e planifikuar per daten 30.10.2013  me c’rast do te neneshkruhet Protokolli per bashkepunim midis dy Komiteteve Olimpike. Me kohe do te informohen mjetet i informimit.
8.    Poashtu, BE i KOK shprehi konsideraten e larte te gatishmerise se KOK qe te organizoj nje Kurs per 20 Administratore te Sportit ne Prishtine nga data  30 Tetor deri me 1 Nentor 2013
9.    Anetaret BE te KOK edhe njehere kerkuan nga Presidenti ti drejtohet Ministrit per KRS z. Memli Krasniqi qe te pranoj delegacionin e KOK per te disktuar per nevojen ndryshimit te menyres se financimit te veprimtarise se KOK
10.    Ishtekerkeseunanime e anetarevete BE te KOK per informimteopinionit per vendimet e BE te KOK nepermjetKomunikatave per shtypdhenepermjetwebbfaqes se KOK.
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0