Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Publikohet rregullorja për sponsorizim në sport

25.01.2018 15:38:55

Ministria për Kulturë, Rini e Sport ka publikuar Rregulloren për përcaktimin e kritereve, procedurave dhe formës për vërtetimin e sponsorizimit në fushën e kulturës, rinisë dhe sportit, të nënshkruar dy ditë më parë nga ministri Kujtim Gashi.
Në rregullore përcaktohen kriteret e përgjithshme dhe të veçanta për sponsorizime, lëshimin vërtetimit dhe formën e tij, si dhe procedurën e raportimit vjetor për sponsorizimin e realizuar, sipas ligjit për sponsorizim.
Ligji për sponsorizim është mundësi e artë për federatat, klubet, sportistët dhe Komitetin Olimpik të Kosovës (KOK-u), që të kenë mbështetje nga sponsorët.
Bizneset, të cilat sponsorizojnë aktivitetet e sportit, u njihet zbritja 30 për qind nga tatimi në fitim.
Rregullorja hyn në fuqi shtatë ditë pas nënshkrimit të ministrit, të bërë më 23 janar 2018.
Me këtë rast, KOK-u fton të gjitha bizneset që paguajnë tatim në fitim, të bëhen pjesë e sponsorizimit të klubeve, federatave dhe Komitetit Olimpik të Kosovës, në mënyrë që bashkarisht të bëhemi pjesë e sukseseve të sportistëve tanë.

Rregulloren mund të gjeni në linkun e mëposhtëm:

Shkarko Rregulloren
 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0