Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Bujar Turjaka, shefi i misionit të ekipit olimpik të Kosovës

17.02.2018 17:59:41

Për të pasur një organizim sa më të mirë të përfaqësimit të ekipit olimpik të Kosovës në Korenë e Jugut, padyshim se rol kyç luan edhe shefi i misionit, rol ky të cilin Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik të Kosovës, prej muajsh ia kishte besuar Bujar Turjakës, nënkryetar i Federatës Skitare të Kosovës, njëherit profesor i skitarisë në FEFS të UP-së.
Turjaka ndihet i privilegjuar që bashkë me pjesën tjetër të ekipit olimpik të Kosovës, shkroi historinë me pjesëmarrjen e parë të vendit tonë në Lojërat Olimpike Dimërore PyeongChang 2018.
 “Duke pasur parasysh që është hera e parë që marrim pjesë në një Olimpiadë dimërore, është privilegj dhe nderë të jem shef i misionit të ekipit olimpik të Kosovës”, thotë në fillim të bisedës, Bujar Turjaka.
Ai po i qëndron pranë ekipit olimpik me në krye skitarin Albin Tahiri, derisa tregon sfidat e ditëve të para.
“Fillimi ka qenë mjaft i ngarkuar, pasi që prej ditës së parë: akomodimi, sigurimi i kartelave të akreditimit, përgatitjet për ceremoninë hapëse të LOD PyeongChang2018, pastaj vizita e presidentit Hashim Thaçi, si dhe gazetarëve të Kosovës dhe të huaja kanë qenë barrë e imja, ndërsa tani kam mundësi edhe t’i bashkëngjitem ekipit në përgatitje dhe në gara”, shton Turjaka.
Por, cila është një ditë e Bujarit në PyeongChang?
“Angazhimet ditore janë shumë të mëdha, duke filluar nga mëngjesi, ku kryesisht takimet organizohen në ora 7:30 të mëngjesit me të gjithë shefat e misioneve të shteteve pjesëmarrëse. Aty paraqiten të gjitha kërkesat dhe eventualisht ndonjë parregullësi, qoftë e qëndrimit në fshatin olimpik apo mënyrës së transportit për sportistët deri në qendrat sportive”, thekson profesori i lëndës së skitarisë.
Përvoja e fituar është një pasuri më shumë për Bujarin.
“Është një përvojë shumë e mirë, pasi që mund të takosh figura shumë eminente të sportit botëror, me të cilët bisedohet dhe shkëmbehen ide nga përvojat e tyre të mëhershme, të cilat do të shfrytëzohen për të mirën e avansimit të sportit kosovar”.
Interesimi i madh i mediave të huaja për Albinin dhe pjesën tjetër të ekipit olimpik, si debutues në LOD janë një pjesë e përshtypjeve të Bujarit për ditët e deritashme të kaluara në Olimpiadë.
Albin Tahiri, që po e përfaqëson Kosovën do të garojë edhe në sllallom të madh dhe sllallom, për çka Turjaka i uron fat, me shpresën se do renditet në pozita më të lakmueshme se sa në garat e kaluara.


 

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0