Media sponsor

Patras 2019 - Lojërat Mesdhetare në Rërë

Hapja Gusht 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Xhudistët nisin përgatitjet në Poreq me kampionen olimpike, Majlinda Kelmendi, për LM Tarragona 2018

11.06.2018 15:17:34

Ekipi i xhudos me në krye kampionen olimpike, Majlinda Kelmendi, kanë filluar përgatitjet për Lojërat Mesdhetare Tarragona 2018.
Edhe pse Kelmendi në Tarragona 2018 do të jetë në cilësinë e trajneres, në Poreq ndodhet edhe komplet ekipi që merr pjesë Lojërat Mesdhetare.
Kampionia evropiane, Nora Gjakova, nënkampionia Distria Krasniqi, Akil Gjakova, Loriana Kuka dhe Laura Fazliu, janë pesë garuesit e xhudos që do të kërkojnë medalje në Tarragona 2018. Ata po përgatiten bashkë me trajnerin kampion olimpik, Driton Kuka.
Shpenzimet e përgatitjeve të tyre do të mbulohen nga Komiteti Olimpik i Kosovës.
“Përgatitjet përfundimtare për Lojëra Mesdhetare sot filluan në Kroaci, Poreç! Kampionia Olimpike tani më ka filluar stërvitjet serioze dhe besoj që në korrik do i bashkohet ekipit drejt Lojërave Olimpike! Pos Majlindës në Poreç po marrin pjesë i gjithë ekipi Olimpik me Kampionen Evropiane Norën e Nënkampionen Evropiane Disin”, ka shkruar në Facebook, trajneri Kuka.
Lojërat Mesdhetare Tarragona 2018 mbahen në Spanjë, prej 22 qershor - 1 korrik 2018. Kosova merr pjesë për herë të parë në Lojërat Mesdhetare, derisa përfaqësohet nga 40 sportistë, 13 trajnerë dhe katër gjyqtarë.


Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0
Rezultatet e Ekipit Olimpik të Kosovës në Lojërat Olimpike për të rinj, Buenos Aires 2018