Media sponsor

Sarajevo 2019 - Festivali Olimpik Evropian Dimëror për të rinj

Hapja 09.02.2019 20:00

Minsk 2019 - Lojërat Evropiane

Hapja 21.06.2019 20:00

Baku 2019 - Festivali Olimpik Evropian për të rinj

Hapja 20.07.2019 20:00

San Diego 2019 - Lojërat Botërore në rërë

Hapja Tetor 2019

Lozana 2020 - Lojërat Olimpike Dimërore për të rinj

Hapja 10.01.2020 10:00

Tokyo 2020 - Lojërat Olimpike

Hapja 24.7.2020 10:00

Shenohet Dita Olimpike Nderkombetare 23 qershor 2014

25.06.2014 02:12:32

Është shenuar Dita Olimpike Nderkombetare 23 qershor 2014 edhe në Kosovë nën organizimin e Komitetit Olimpik të Kosovës, duke fillar nga ora 09 ku femijet të lindur ne vitin 2008 i kanë zbuluar rrathet dhe i kanë vizatuar me 5 ngjyrat rrathet, po këta femijë i kanë formuar rrathet para teatrit Kombëtar. Mbas kesaj vrapuan femijet e lindur ne vitin 2008 për të cilet KOK kishte menduar edhe ti shperblej 3 vendet e para në të dy konkurrencat me nga 50, 30, 20 euro. U organizua edhe vrapimi me karroca ku po ashtu edhe në këto gara u ndan shperblimet ne shumen 50, 30 , 20  euro ne te dy konkurrencat.

E veçanta e këtij aktiviteti ishte se femijet e prekur me Down Syndrome për here te pare u bëne pjesë e garave ne vrapim.

Në mes ditë u organizua pritje e musafirve në Zyret e KOK të shtepia e sporteve, ku ne vizit ishte Ministri Memli Krasniqi, Viron Bezhani (presidenti i Komitetit Olimpik Shqipetar), e shumë personalitet dhe perfaqesues te sportit dhe tjere. Në mbremje garat vazhduan ne futboll te vogel vrapim me thas dhe ne terheqje litari. Fituesve ju ndan kupa dhe per gjithë pjesëmarrësit u dha nga një mirënjohje.

 

Po ashtu me rastin e Ditës Olimpike Nderkombetare, studentet e Kultures Fizike te Universitetit AAB pushtuan majen e Lybeteni 2490 m lartesi mbidetare.

 

 Me shume foto kliko ketu

http://noc-kosovo.org/?page=1,71

Medaljet e fituara në Lojërat Olimpike

Kosova për herë të parë mori pjesë në Lojërat Olimpike “RIO 2016”. Medaljen e artë e ka fituar xhudistja, Majlinda Kelmendi, në kategorinë deri 52 kilogram.
1
0
0