Albin Tahiri

Skeleton

Data e Lindjes:15.02.1989
Vendi i Lindjes:Gradec, Slloveni
Discipline:Sllallom, sllallom i madh, super sllallom i madh, lëshim dhe kombinim alpin

EDUKIMI

I diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Ljubljanës. Drejtimi – dentist

 

KARRIERA

Pjesëmarrës në Kampionatin Botëror “St Moritz 2017” në Zvicër.

Pjesëmarrës në Kampionatin Botëror “Are 2019” në Suedi.

 

LOJËRAT OLIMPIKE

  • Pjesëmarrës me normë Olimpike në Lojërat Olimpike Dimërore “PyeongChang 2018” në Kore të Jugut. Garoi në pesë disiplina. Pozitat: Sllallom 39 (2:02.93 sek.). Kombinim alpin: 37-ti (2:23.40 sek.). Lëshim (downhill) 50-ti (1:48.81 sek.). Super sllallom të madh (Super G): 47-ti (1:32.74 sek.) Sllallom i madh: 56-ti (2:37.47 sek.)

 

  • Pjesëmarrës me normë Olimpike në Lojërat Olimpike Dimërore "Pekini 2022" në Kinë. Garoi në katër disiplina. Pozitat: Sllallom 30-ti, kombinim alpin i 15-ti, super sllallom të madh (super g) 35-ti, sllallom i madh 56-ti.

 

 

BURSIST OLIMPIK

Bursist Olimpik për LOD PyeongChang 2018 dhe Pekin 2022

 

KLUBET

Ravne, Crna Koroskem, KA Peja

Follow us

Video

Federatat