23 trajnerë të atletikës çertifikohen në kursin për trajnerë

E mërkurë,  15 nëntor 2017

Pas 12 ditësh ligjërata teorike dhe praktikë, të mërkurën mbrëma janë çertifikuar 23 trajnerë të atletikës, në kursin për trajnimin e trajnerëve, të organizuar nga Komiteti Olimpik i Kosovës në bashkëpunim me Solidaritetin Olimpik të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar.
Trajnerëve iu ligjëruan ekspertët ndërkombëtarë nga Sllovenia z. Bostjan Bradesko dhe z. Robi Kreft.
Të gjithë vijuesit i janë nënshtruar të mërkurën edhe testit teorik dhe atij praktik. Ligjëratat u mbajtën në Hotel Sirius dhe Kolegjin Universi në Bardhosh.
Presidenti i KOK-ut, z. Besim Hasani përgëzoi vijuesit e kursit, duke iu thënë se KOK-u do të organizojë edhe kurse të tilla, ndërsa falënderoi ekspertët nga Sllovenia, të cilët sollën përvojën e tyre tek trajnerët tanë.
Ligjëruesi z. Bradesko, u shpreh i lumtur që iu dha mundësia të ligjërojë në Kosovë.
“Jam shumë i lumtur me njohuritë që kanë marrë trajnerët këtu. Vërtetë jam besuar me ato që kanë treguar. Këta trajnerë kanë të ardhme të ndritur. Shpresoj të vij sërish në Kosovë për të ligjëruar”, tha z. Bostjan Bradesko.
Atleti që përfaqësoi Kosovën në Lojërat Olimpike RIO 2016, z. Musa Hajdari, falënderoi KOK-un për organizimin e një kursi të tillë.
“Vërtetë kemi mësuar gjëra të reja, për të cilat kemi menduar se i dimë. Ligjëruesit sollën përvojën e tyre, e cila do të na ndihmojë për të ardhmen”, deklaroi z. Hajdari.
Ky ishte kursi i shtatë për trajnerë i organizuar këtë vit, kurse deri në fund të vitit do të organizohen edhe katër kurse të tilla.


 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]