Boksieres Donjeta Sadiku i mundësohet sërish marrja e bursës Olimpike Tokio 2020

E mërkurë,  20 mars 2019

Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar u ka mundësuar sërish boksierëve të marrin bursën Olimpike për Lojërat Olimpike Tokio 2020, pas pezullimit që u kishte bërë vitin e kaluar.
Vendimi është marrë pas diskutimeve të Bordi Ekzekutiv të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, të cilët kanë rënë dakord për të “hequr ngrirjen e financimit të Solidaritetit Olimpik për sportistët e boksit, me kusht që të mos kërkohen fonde tjera ose pagesat të mos bëhen përmes federatës kombëtare të boksit”.
Me këtë rast, boksierja e vetme në listën e bursistëve Olimpik të Komitetit Olimpik të Kosovës është Donjeta Sadiku.
Sipas njoftimit të Solidaritetit Olimpik fondet duhet të shkojnë direkt tek sportistja dhe në këtë rast nuk duhet të përfshihet edhe federata.
Që prej 3 majit të vitit të kaluar, Sadikut i ishte ndalur Bursa Olimpike nga SO i KON-it për shkak të mospajtimeve që kishte Komiteti Olimpik Ndërkombëtar me Federatën Ndërkombëtare të Boksit (AIBA).
Vendimi për të aktivizimin e bursës Olimpike të kampiones së Evropës 2016 për të reja, hyn në fuqi prej janarit 2019, të cilin vendim do ta zbatojë KOK-u. Donjeta përfiton 500 dollarë në muaj nga SO i KON-it.

 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: