Dhjetëra zyrtarë të klubeve të futbollit u çertifikuan në kursin bazik për administratorë të sportit

E hënë,  13 nëntor 2017

Administratorë, gjyqtarë, vëzhgues dhe zyrtarë tjerë të klubeve të meshkujve dhe femrave në futboll janë çertifikuar të dielën, pas përfundimit me sukses të kursit bazik për administratorët e sportit.
Për tri ditë ata mësuan gjëra të shumta nga ligjëruesit vendorë dhe ndërkombëtarë.
Vijuesit e kursit ishin me fat, pasi iu ligjëruan edhe eksperti ligjor nga SHBA-të, z. Brent John Nowitzki, i cili është kryetar i Këshillit Menaxhues të Divizionit të Anti-Dopingut në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport në Lozanë të Zvicrës, si dhe eksperti i marketingut dhe komunikimit, kanadezi Sylvain Leclerc.
Ndërkohë, ligjërues të përhershëm ishin: z.Besim Hasani, drejtor i programit për kurse/SO-KON, z.Ibër Alaj, MEMOS 19, SO-KON/drejtor Programi, znj.Elda Gjoka, drejtoreshë e kursit kombëtar, IOC-OS, kurse i ftuar ishteë edhe Fitim Arifi, menaxher në Departamentin e Sportit në MKRS.
“Ajo që më gëzon është interesimi i madh i tyre se si duhet të organizohet një organizatë sportive dhe të jetë sa më efikase. Besoj se mësuan edhe më shumë në lidhje me planin strategjik se cilët janë hapat për përpilimin e tij”, tha ndër të tjera z. Besim Hasani, president i Komitetit Olimpik të Kosovës.
Edhe vijuesit e kursit u shprehën të lumtur me atë që mësuan. “Më së shumti më ka bërë përshtypje mënyra e planifikimit strategjik të një organizate, në këtë rast klubit për me e arritur qëllimin”, tha Shaban Mehmeti, zëdhënës i KF Feronikeli.
“Një kurs jashtëzakonisht i qëlluar. Këtu janë përmendur të gjithë faktorët e zhvillimit të planit strategjik dhe nëse përdoren ata faktor, do të ketë efektivitet shumë të madh të zhvillimit të sportit në Kosovë dhe jo vetëm në futboll”, u shpreh Qëndresa Ramabaja.
Ky ishte kursi i 13-të këtë vit i organizuar nga KOK-u në mbështetje të Solidaritetit Olimpik të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, ndërsa maratona e kurseve bazike për administratorë të sportit mbyllet në dhjetor me Federatën e Basketbollit të Kosovës.
 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]