Federatat e Triatlonit dhe Muaythait kryen bashkërisht kursin për administratorë sporti

E hënë,  09 shtator 2019

Për herë të parë dy federata, ajo e Triatlonit të Kosovës dhe Muaythait të Kosovën kryen bashkarisht kursin për administratorë sporti, të organizuar për tri ditë radhazi nga Komiteti Olimpik i Kosovës.
Vijuesit e të dy federatave mësuan për realizimin e planit strategjik 2019-2024.
Ligjërues të rregullt ishin: Besim Hasani (MEMOS XVIII) drejtor i programit për kurse/Solidaritet Olimpik-Komiteti Olimpik Ndërkombëtar dhe Elda Gjoka (MEMOS IX) drejtoreshë e kursit kombëtar, licencuar gjithashtu nga Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, ndërsa për Hulumtimin Shkencor: “Lartësia e trupit në raport me parametrat tjerë Antropometrik për popullatën në Kosovë”, ligjëroi PHD Fitim Arifi.
Vijuesit e këtij kursi patën mundësi të marrin edhe sqarimet e nevojshme nga sekretari i përgjithshëm i KOK-ut, Shasivar Haxhijaj, në lidhje me Ligjin për Sponsorizim dhe procedurat për të ardhur deri tek marrja e vërtetimit nga Ministria për Kulturë, Rini e Sport.
“Për herë të parë i kemi bërë bashkë dy federata, të cilat janë të formuara gjatë këtij viti dhe janë në një stag zhvillimor fillestar. Pjesëmarrja e tyre është relativisht masovike dhe do të vazhdojmë edhe më tej deri në përfundim të kurseve për të gjitha federatat në Kosovë”, deklaroi presidenti Hasani.
Krahas zyrtarëve të federatës dhe klubeve, të pranishëm ishin edhe kryetarët e të dyja federatave: Shpëtim Ahmetaj (muaythai) dhe Vedat Tërmkolli (triatlon).
“Për tri ditë radhazi Federata e Muaythai Kosova po e vijon këtë kurs. Falënderoj KOK-un veçanërisht presidentin Hasnai për mundësinë e dhënë që të vijojmë këtë kurs. Me vijimin e këtij kursi Muaythai do të avancohet edhe më shumë si në menaxhim ashtu edhe në avancimin e të rinjve në muaythai”, tha Ahmetaj.
Të gjithë pjesëmarrësit e rregullt morën certifikata të nënshkruara nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar.
VIDEO: https://bit.ly/2k6TUC1Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: