KOK takoi nismëtarët e themelimit të Federatës së Lojërave dhe Sporteve Tradicionale të Kosovës

E hënë,  09 shtator 2019

Drejtuesit e Komitetit Olimpik të Kosovës, presidenti Besim Hasani dhe sekretari i përgjithshëm, Shasivar Haxhijaj, kanë takuar nismëtarët e themelimit të Federatës së Lojërave dhe Sporteve Tradicionale të Kosovës.
Prej shumë dekadash në shumë vende në Kosovë vazhdon tradita e ruajtjes së sporteve tradicionale, por që themelimi i një federate gjithnjë kishte munguar.
Për ta aktivizuar federatën dhe bashkërisht edhe klubet e shoqatat nëpër rajone, në zyret e KOK-ut u mbajt takimi me disa prej nismëtarëve, të cilët prej vitesh organizojnë lojëra të ndryshme tradicionale.
Pas diskutimeve të shumta palët u dakorduan që më 5 tetor 2019, të mbahet Kuvendi Themelues i kësaj federate dhe njëkohësisht të zgjedhen organet drejtuese. Në themelimin e kësaj federate do të kontribuojë edhe vetë KOK-u.
Në emër të nismëtarëve, profesori Fadil Hysa shprehu kënaqësinë për nismën e marrë, me besimin se në shumë Komuna do të formohen klube dhe shoqata të cilat me dekada ruajnë sportet tradicionale.
 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: