Ndryshime të vogla në komisionin e ankesave për kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve

E martë,  07 mars 2023

Komisioni i ankesave për kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve për vitin 2023, ka shqyrtuar ankesat e federatave sportive, duke vendosur për ndryshime të vogla.

Raporti i komisioni është miratuar edhe nga Bordi Ekzekutiv i KOK-ut, dhe rekomandimi me ndryshimet e bëra është përcjell edhe në Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport.

Në total, kanë qenë tetë ankesa të ardhura sipas afatit të përcaktuar nga rregullorja për kategorizimin e sporteve, sportistëve dhe trajnerëve.

Vendimet për secilën ankesë i gjeni si më poshtë:

-        Federatës së Arteve Mikse Marciale të Kosovës i është aprovuar ankesa dhe ka hyrë në kategorizim, duke u vlerësuar me 10.45 pikë, kategoria D

-        Federatës së Boksit të Kosovës i është refuzuar ankesa dhe mbetet në poentimin e njëjtë të vlerësuar nga komisioni vlerësues i kategorizimit.

-        Federatës së Kick-boxit të Kosovës i është aprovuar pjesërisht ankesa. Vlerësimi pëfundimtar për këtë federatë është 30.03 pikë, kategoria C.

-        Federatës së Muaythait të Kosovës i është aprovuar pjesërisht ankesa. Vlerësimi përfundimtar për këtë federatë është 30.71 dhe kalon në kategorinë C.

-        Federatës së Shahut të Kosovës i është aprovuar pjesërisht ankesa. Vlerësimi përfundimtar për këtë federatë është 49 pikë dhe mbetet në kategorinë C.

-        Federatës së Ragbit të Kosovës i është aprovuar pjesërisht ankesa. Vlerësimi përfundimtar për këtë federatë është 42.35 pikë.

-        Federatës së Sportit Shkollor të Kosovës i është aprovuar pjesërisht ankesa. Vlerësimi përfundimtar për këtë federatë është 66.52 pikë.

-        Sportistit të mundjes, Egzon Shala dhe trajnerit të tij, Sylejman Shala, i është refuzuar ankesa.

 

Kategorizimi përfundimtar i sporteve 2023

 

 

 

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]