Njomza Emini zgjedhet edhe për një mandat presidente e Komitetit Paralimpik të Kosovës

E enjte,  17 qershor 2021

Njomza Eminit i është besuar për një për mandat pozita e presidentes së Komitetit Paralimpik të Kosovës (KPK), në Kuvendin Zgjedhor të mbajtur të mërkurën në Hotel Sirius në Prishtinë.

Emini nuk ka pasur kundërkandidatë, ndërsa është votuar unanimisht. Nënkryetar u zgjodh Daut Tishuki, ndërsa anëtarë të Bordit, Rinor Ymeri, Lumnije Rulani dhe Ajhan Saraçi.

Kuvendin e vëzhguan edhe drejtuesit e Komitetit Olimpik të Kosovës, presidenti Ismet Krasniqi dhe sekretari i përgjithshëm, Shasivar Haxhijaj, si dhe drejtori i Departamentit të Sportit në Ministrinë për Kulturë, Rini e Sport, Fitim Arifi.

Në fjalën e tij, presidenti Krasniqi, shprehu gatishmërinë e KOK-ut për të vazhduar mbështetjen për Komitetin Paralimpik të Kosovës, derisa kërkoi nga KPK që sa më parë të funksionalizohet me klube dhe federata, në mënyrë që të aplikohet për anëtarësim në Komitetin Paralimpik Ndërkombëtar dhe kësisoji t’iu hapet rruga sportistëve tanë të marrin pjesë në garat ndërkombëtare të paralimpizmit, me theks të veçantë Lojërat Paralimpike.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]