Përplasen shtatë çiklistë në Baku, ndër ta edhe Qëndrim Guri

E diel,  21 qershor 2015

Sot, në programin e paradites, në garë në Lojërat Evropiane "Baku 2015" është paraqitur edhe çiklisti i Kosovës, Qëndrim Guri. Fatkesqësisht gjatë garës, një grup çiklistësh prej shtatë është përplasur ndërmjet veti, në mesin e të cilëve ishte edhe çiklisti nga Ksova, Qëndrim Guri. Sipas informacioneve që vijnë nga terreni grupi mjekësor ka bërë ndërherje urgjente dhe ata kanë marrë ndihmën e parë. Mësohet se Qëndrin Guri është dëmtuar në këmbën e majtë dhe ka të dëmtuar muskulin, por nuk është diçka serioze sa i përket këtij dëmtimi. Kështu ai së bashku me grupin e tij janë larguar nga garat. Garat e sotme kishte një gjatësi prej 218 kilometrash, kurse në te gara kanë bërë 125 çiklistë. Nga 125 çiklistë sa morën pjesë në këtë garë, vetëm 60 prej tyre e kanë përfundua garën.
Vendi i parë i ka takuar spanjollit, Leon Sanchez me kohë 5:08, 25 orë, pas tij janë renditur, Andriy Gvinko i Ukrahinës dhe Petr Vakoc i Sllovakisë me kohë 5:08,06 orë.
Nga programi i pasditës, veçojmë garat që do të zhvillohen  në atletikë, ku do të paraqiten atletët nga Shqipëria. Me interes pritet paraqitet, atleti nga Kosova Astri Kryeziu që i mbron ngjyrat e Shqipërisë. Ai bënë gara në disiplinën 400 metra dhe sipas kohës në Kosovë kjo disiplinë është paraparë të fillojë në orën 15,57 minuta. Ndërkaq shresa për medalje e Shqipërisë, Luiza Gega në disiplinën 800 metra do të paraqitet nga ora 17,10.
Të hënën, më 22 qershor, boksieri ynë, Armend Xhoxhaj, në çerk finale d të përballet me përfaqësuesin e Ukrainës, Oleksandr Khyzhniak. Ky dule sipas kohës në Kosovë, fillonë në orën 11,45 minuta.
G.Kosumi, 21 qershor, Baku 2015Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: