Pjesëmarrje masive në seminarin ndërkombëtar të Gjykatës së Arbitrazhës Sportive

E premte,  10 nëntor 2017

Salla në Hotel Sirius në Prishtinë, ishte e vogël për të zënë të interesuarit e shumtë për seminarin e parë ndërkombëtar të Gjykatës së Arbitrazhës Sportive, të organizuar nga Komiteti Olimpik i Kosovës.Ligjërues ishte eksperti ligjor nga SHBA-të, z. Brent John Nowicki, i cili është kryetar i Këshillit Menaxhues të Divizionit të Anti-Dopingut në Gjykatën e Arbitrazhit për Sport në Lozanë të Zvicrës.
Vijuesit e seminarit (mbi 40) morën njohuri të reja për CAS-in, Këshillin e Arbitrazhit Sportiv në Kosovë, derisa paraqitën raste të ndryshme të mosmarrëveshjeve.
Z. Nowicki, është shprehur i entuziazmuar me pjesëmarrjen e të pranishmëve dhe rritjen e kapaciteteve të Komitetit Olimpik. “Jam i nderuar që kam ardhur për herë të parë në Kosovë. Ne u munduam të tregojmë historinë se pse ekziston CAS-i, çfarë është duke bërë CAS-i dhe si një Gjykatë Sportive Kombëtare mund të zgjedh një çështje. Po ashtu, diskutuam edhe për çështje tjera të zgjidhjes së mosmarrëveshjeve”, tha ndër të tjera, z. Nowicki.
Ndërsa, sekretari i përgjithshëm i KOK-ut, z. Shasivar Haxhijaj, tha se vetë interesimi kaq i madh i të pranishmëve tregon se sa ka pasur nevojë të organizohet një seminar i tillë. “Të gjitha federatat sportive, por edhe ne si KOK dhe CAS-i duhet të njihet me të gjitha procedurat e Arbitrazhës Sportive Ndërkombëtare dhe kjo është një mundësi tepër e mirë që të mësojmë më shumë dhe të jemi më afër atyre procedura për t’i ndjekun secilën veç e veç”, tha z. Haxhijaj.
Asambleja e shtatë Zgjedhore e KOK-ut, e mbajtur më 21 dhjetor 2016, ka zgjedhur Këshillin e Arbitrazhës Sportive, të cilën e përbëjnë 9 anëtarë.

 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]