Ueb-faqja e ITTF-it publikon përshtypjet e ligjëruesit Lillieroos në kursin e trajnerëve kosovarë

E enjte,  16 nëntor 2017

Uebfaqja zyrtare e Federatës Ndërkombëtare të Pingpongut (ITTF) i ka kushtuar rëndësi të madhe letrës së ekspertit ndërkombëtar, z. Christian Lillieroos, i cili ligjëroi në kursin për trajnimin e trajnerëve të pingpongut, të organizuar nga Komitetit Olimpik i Kosovës, në mbështetje të Solidaritetit Olimpik të KON-it.
Lillieroos ka shkruar për procesin e kursit, testin, takimin me presidentin e KOK-ut, z. Besim Hasani, etj.
“Kisha një takim të gjatë me z. Besim Hasani, president i KOK-ut. Ai më shpjegoi shumë fakte interesante për Kosovën. Sporti në përgjithësi nuk kishte marrë vëmendjen që meriton, por pas medaljes së artë në LO RIO 2016, sporti mori një shtytje të madhe. Qeveria po punon për Ligjin që iu redukton tatimet bizneseve, të cilat ndihmojnë financiarisht sportin. Momentalisht askush nuk mund të jetojë duke qenë trajner i pingpongut në Kosovë. Po ashtu, gjithë infrastruktura është shkatërruar në luftë dhe u desht  një kohë e gjatë për ta ndërtuar sërish”, ka shkruar ndër të tjera z. Lillieroos.
Për tetë ditë, trajnerët e pingpongut vijuan ligjëratat e ekspertit të ardhur nga SHBA-të, kurse në fund iu nënshtruan testit, para se të çertifikoheshin.
“Pikët në të dy testet, teorike dhe praktike, dhanë rezultate interesante. Katër studentë e kaluan atë me nota të larta, duke kaluar në nivelin e tretë. Sfida më e madhe ishte në teori. 26-vjeçari, Linor Çitaku, pati rezultat perfekt prej 20 pikësh. Sfida më e madhe për trajnerët ishte se para se të vinin në kurs, ata duhej të punonin në punën e tyre të rregullt me orar të plotë, për këtë arsye kursi nuk mund të fillonte para orës 16:00, kurse në mbrëmje trajnerët duhej të udhëtonin nga një orë për të arritur në shtëpi”, shkruan më tej, z. Lillieroos.
Ai përmendi edhe pjesëmarrjen në kurs të kryetarit të FPPK-së, z. Nehat Çitaku dhe sekretarit gjeneral, z. Fadil Luta.

 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]