KOK pranon ftesën zyrtare për pjesëmarrje në LOD Pekin 2022

E mërkurë,  10 shkurt 2021

Komiteti Olimpik i Kosovës ka pranuar sot ftesën zyrtare nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar për pjesëmarrje në Lojërat e 24-ta Olimpike Dimërore, të cilat prej 4-20 shkurt 2022 mbahen në Pekin të Kinës.

Ftesa e dërguar në mënyrë elektronike dhe me postë, e nënshkruar nga presidenti i KON-it, Thomas Bach, është tradicionale dhe akt simbolik që bëhet para Lojërave Olimpike Verore dhe Dimërore.

Presidenti i KOK-ut, Besim Hasani, me kënaqësi ka pranuar ftesën, derisa shpreson se LOD Pekin 2022 do të zhvillohen në një ambient të sigurt dhe pa pasur frikën e pandemisë Covid 19.

Presidenti Hasani theksoi se Ekipi Olimpik i Kosovës do të përfaqësohet në Pekin me një ekip më të gjerë se sa në PyeongChang 2018, ku bëri debutimin me skitarin Albin Tahiri.

KOK-u momentalisht ka një normë olimpike me skitarin Arbi Pupovci, ndërsa normën po e kërkojnë edhe skitarët tjerë: Albin Tahiri, Fiona Blaka Rusta e Kiana Kryeziu. Tahiri, Pupovci, e Blaka Rusta janë bursistë olimpikë të KOK-ut.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]