Njihuni me Qëndrim Gurin, çiklistin nga Kosova që niset për në Rio

E hënë,  25 korrik 2016

Ky nuk është prezantimi i parë ndërkombëtar, por është maja e karrierës së tij që prej se ka nisur që me biçikletën e tij të bëjë gara në Kosovë. 

Ky është Qëndrim Guri, që do të jetë në mesin e 8 sportistëve të nga Kosova që do të shkojnë në Lojërat Olimpike Rio 2016. Ka lindur në vitin 1993 në Ferizaj dhe prej vitit 2008 ka nisur garat në çiklizëm.  

Ai ka shënuar shumë suksese në Kosovë dhe ka prezantime ndërkombëtare. Është vet biçikleta ajo që e motivon atë që të merret me sport. 

“Unë merrem me çiklizëm prej vitit 2008. Motivi, mbi të gjitha e dua biçikletën dhe çiklizmi është një sport bujar individual dhe ka të bëjë me një përgatitje të mira fizike. Biçikleta është motiv në jetën time sepse me ka bërë te shëtis boten dhe te shoh shume kultura botërore”, thotë ai. 

Guri ka shënuar këto suksese deri më tani: 

4-Vite me radhë kampion (junior) i Kosovës 3-Vite me radhë kampion (senior)  

Vendi i 3 ne Maqedoni-Kupa e Maqedonisë

Vendi i 2 ne Shqipërisë –kupa “AGIM TAFILI” 

Vendi i 1 ne Kupën e Shqipërisë 

Fitues i rrethit çiklistit “Tour de Kosovo” dhe fitues i 2 etapave -2010-2011 

 Pjesëmarrës për here te pare ne Lojërat Europiane “BAKU 2015”.

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]