KON merr vendime të ndryshme për mbrojtjen e sportistëve ndaj koronavirusit Covid 19, gjatë qëndrimit në Fshatin Olimpik të LO Tokio 2020

E martë,  08 dhjetor 2020

Bordi Ekzekutiv i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (KON), ka mbajtur të hënën mbledhjen e radhës, në të cilën ka marrë vendime të ndryshme për Lojërat Olimpike Tokio 2020.

LO Tokio 2020 janë shtyrë për një vit shkaku i pandemisë Covid 19 dhe do të mbahen prej 23 korrik – 8 gusht 2021.

Për të mbrojtur sportistët nga koronavirusi gjatë LO Tokio 2020, KON ka marrë vendime të ndryshme, të cilat i ka publikuar në një udhëzim, i cili do t’u dërgohet të 206 Komiteteve Olimpike Kombëtare.

Presidenti i KON-it, Thomas Bach, bëri me dije se vendimet janë marrë për të minimizuar numrin e personave që do të qëndrojnë në Fshatin Olimpik të Lojërave Olimpike në Tokio.

Disa prej vendimeve të publikuara në udhëzues janë si në vijim:

  • Sportistët duhet të arrijnë në Fshatin Olimpik pesë ditë para garave të tyre
  • Sportistët duhet të largohen nga Fshati Olimpik, maksimumi 48 orë pas përfundimit të garës së tyre.
  • Zyrtarët e sportit specifik duhet të ndjekin të njëjtën rregull, si për ardhjet, ashtu edhe për largimin e sportistëve.
  • Zyrtarët tjerë si: personeli i administratës, mjekët e ekipit të përgjithshëm dhe fizioterapeutët, mund të arrijnë në Fshatin Olimpik dhe të largohen varësisht nga nevojat e KO Kombëtare, ndërsa duhet të minimizojnë qëndrimin e tyre në Fshat pas largimit të sportistit të tyre të fundit.
  • KON kërkon nga Komitetet Olimpike Kombëtare që t’iu përshtaten këtyre rregullave dhe të bëjnë më herët planifikimin e arritjes dhe largimit të sportistëve, në mënyrë që të ulun rrezikshmërinë e infektimit me Covid 19.
  • Aty ku është e mundur, sportistët mund të ambientohen me ndryshimet e kohës, duke qëndruar para Lojërave Olimpike në kampe përgatitore në Tokio, se sa të qëndrojnë në Fshatin Olimpik.
  • Sportistët të cilët qëndrojnë në Fshatrat tjera, nuk u rekomandohet që pas garës të kthehen në Fshatin Olimpik.

Udhëzuesin komplet e gjeni në këtë LINK

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]