FASK-u, federata e parë jashtë programit Olimpik, që u certifikua në kursin bazik për administratorë sporti

E hënë,  24 dhjetor 2018

Në prag të festave të fund vitit, Komiteti Olimpik i Kosovës ka vazhduar me mbajtjen e kurseve bazike për administratorë sporti, në kuadër të planit strategjik 2017-2020.
Këtë fundjavë, kursi u mbajt për Federatën e Auto Sporteve të Kosovës (FASK), e cila është e para federatë jashtë programit Olimpik që u certifikua nga Komiteti Olimpik i Kosovës.
Dhjetëra zyrtarë të federatës, trajnerë e ngasës, kryen me sukses kursin, në të cilin bashkë me ta ishte edhe kryetari i FASK-ut, Ismet Rexhepi.
Atyre u ligjëruan: Besim Hasani, drejtor i programit për kurse/SO-KON, Ibër Alaj, MEMOS 19, SO-KON/drejtor programi, Elda Gjoka, drejtoreshë e kursit kombëtar, IOC-OS, kurse për Hulumtimin Shkencor: “Lartësia e trupit në raport me parametrat tjerë Antropometrik për popullatën në Kosovë”, ligjëroi Fitim Arifi.
Pjesëmarrësit për dy ditë radhazi morën njohuri të realizimit të planit strategjik 2018-2020, derisa u shprehën të kënaqur dhe falënderues për organizimin e këtij kursi, i cili u mbajt në Hotel Sirius në Prishtinë.
Kurset bazike për administratorë të sportit mbështetën nga Solidariteti Olimpik i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar, ndërsa falë mbështetjes së tyre, KOK-u vetëm vitin e kaluar organizoi 14 kurse të tilla për federata të ndryshme, kurse ky kurs ishte i treti për vitin 2018. 
 Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Sportit me Kuaj

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]

 

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e Kick-Boxit

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Jahë Sahiti
E-mail: [email protected]

Federata e Gjimnastikës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Bejsbollit dhe Softbollit

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: