Shasivar Haxhijaj Sekretari i Përgjithshëm

Pozita: Sekretar i Përgjithshëm i Komitetit Olimpik të Kosovës
Periudha: Që nga 01 shkurti 2017
Datëlindja: 09 maj 1977, Vrellë, Istog
E-mail: [email protected]; [email protected]
Tel: +383 44 263 074

Edukimi
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Juridik,
Universiteti i Prishtinës, Fakulteti Filozofik, Drejtimi: Shkenca Politike dhe Administratë Publike
Master në Fakultetin Juridik; Drejtimi Kushtetues-Administrativ

Trajnime
Një sërë trajnimesh në fusha të ndryshme si: Kursin për Administratorët e Sportit, Komunikim me Media, Intership, Akademia e Trajnimit Partiak, Trajnim i Avancuar për Kampanja Zgjedhore, Ngritja e Fondeve, Ndërtimi i Ekipeve, Udhëheqja Efektive dhe një sërë trajnimesh tjera në fusha të ndryshme

Karriera
Këshilltar Politik i Ministrit të Forcës së Sigurisë së Kosovës (2008 – 2011)
Këshilltar i Lartë Politik i Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2011 – 2012)
Zëdhënës i Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2011 – 2012)
Sekretar i Përgjithshëm i Ministrisë së Infrastrukturës (2012 – 2013)
Këshilltar i Lartë Politik i Ministrit të Kulturës, Rinisë dhe Sportit (2013 – 2014)
Këshilltar i Lartë Politik dhe Shef i Kabinetit i Ministrit të Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural (2014 – 2017)
Nën-president i parë i Komitetit Olimpik të Kosovës (2013-2016)
Kryetar i Komisionit Ligjor (2013-2016)

Komisionet profesionale
Ka marrë pjesë në shumë komisione profesionale si:
Komisionin për hartimin e Ligjit për Sport (2011)
Ligjit për Teatrot (2011)
Ligjin për Bibliotekat (2011)
Ligjin për Ansamblin e Këngëve dhe Valleve Shota (2012)
Ligjin për të drejtat e autorit dhe drejtat tjera të përafërta (2011)
Rregullores për ndarjen e shpërblimeve shtetërore për sportistët që arrijnë rezultate kulminante në garat ndërkombëtare (2013)
Rregullores për mbështetje të përhershme financiare për sportistët, të cilët kanë fituar medalje në Lojërat Olimpike, Kampionatet Botërore, Kampionate Evropiane (2013)
Rregullores për ndarjen e bursave për Shpresa Olimpike dhe Paraolimpike (2013)
Rregulloren e punës së Asamblesë së KOK-ut (2016)
Rregullores për ndarjen e shpërblimeve nga Komiteti Olimpik i Kosovës për sportistët që arrijnë rezultate kulminante në Lojëra Olimpike (2016)
Rregullores pë shpalljen e Laureatëve të vitit në sport (2017)
Rregullores për kategorizimin dhe sistematizimin e vendeve të punës së KOK-ut (2017)
Rregullores per kategorizimin e sporteve (2016)
Rregullores për kategorizimin e sportistëve dhe trajnerëve (2016)

Sportet e praktikuara
Pingpong, Futboll, Shah

Na ndiqni

Video

Federatat

Federata e Gjimnastikës e Kosovës

[email protected]


Kryetar, Besim Halilaj
Tel. +383 44 243 636
E-mail, [email protected]


Sekretar i përgjithshëm: Amir Tahiraga
Tel. +383 44 145 009
E-mail, [email protected]

Federata e Pentatllonit Modern

Kryetar: Agron Kuqi
E-mail: 

Federata e Skermës e Kosovës
Federata e Kick-Boxit e Kosovës

E-mail: [email protected]

Kryetar: Fatmir Makolli
Mob: +383 44 209 292
E-mail:


Sekretar gjeneral: Nuhi Paçarizi
Mob: +383 44 201 305
E-mail:

Federata e Parkuorit e Kosovës

Kryetar: Berat Mavriqi
Tel
E-mail: [email protected]

 

Federata e E'Sportit e Kosovës
Federata e Teqbollit e Kosovës
Federata e Bejsbollit dhe Softbollit e Kosovës

Kryetar: Taulant Devolli
E-mail: [email protected]
Tel:


Sekretar i pergjithëshem: Pal Bala
E-mail: [email protected]
Tel: 

Federata e Sportit me Kuaj e Kosovës

Kryetar: Fehmi Fetahi
E-mail:

 

Sekretare: Arta Kokollari
E-mail: [email protected]